Etiket Sonuçları: e-twinning

Çocuklar bilgisayar ortamında bir avatar oluşturarak ve onu konuşturarak kendilerini tanıttıkları videolar oluşturdu.

E-twinning projemiz kapsamında öğrenciler projede yer alan 94 öğrenci ve öğretmenleri ile biraraya geldi. İngilizce kendilerini tanıtıp arkadaşları ile sohbet ettiler.

"İç Huzura Yolculuk" temalı e-twinning Projemiz etkinliklerinden Nefes Egzersizini yaptık. Sakinleştirici bir fon müzik eşliğinde gözümüzü kapatıp derin nefes alıp verdik. Etkinliğimiz 10 dk sürdü. Gözlerimizi açtığımızda hepimiz hem fiziksel hem ruhsal anlamda rahatlamış hissettik.

Bilinçli Farkındalık- İç huzura yolculuk temalı projemizde Öğrencilerimizle temiz güzel bir havada sakin doğayı ve kuşların sesini duyabileceğimiz bir yerde yürüyüş gerçekleştirdik. Yürüyüşte günlük hayatın tüm stresini ve sıkıntılarını bir yana bırakıp aldığımız nefesi hissedip şükür duygusunu yaşadık." An" da kalmaya çalıştık.

Polonya, Romanya ve Türkiyeden Birçok öğretmenin katıldığı Webinarımıza okulumuz öğretmenlerinden Proje yürütücüsü Emel Alpaslan okulumuzu temsilen katıldı. Öğretmen arkadaşlar ile öğrencilerle hangi etkinlikleri nasıl yapacağımıza dair fikir alışverişi yaptık. Eğitim kültürü etkileşimi bakımından çok yararlı bir toplantı oldu. Bizim bakış açımızla onlarınkini karşılaştırma imkanı bulduk. Biz onlardan onlar da bizden fikir alışverişinde bulunduk. Bunu Öğrencilerimize en iyi şekilde aktarma dileğiyle.

Bilişim Öğretmenimiz Emel Alpaslan ve öğrencilerimiz bu ay E-Twinning projesi kapsamında "Değerlerimiz" konusunu işledi. Hazırlanan tiyatronun senaryosunda Yozlaşan bir nesil ve unutulan kültürel değerlerimize vurgu yapıldı. Öğrencilerimiz açısından eğlenceli ve bol gülmeceli bir tiyatro oldu. Ve tabi ki tiyatro sonunda şapkamızı önümüze koyup düşünme vakti dedik, kendi yanlışlarımızı ve neler yapabileceğimizi konuştuk. Bir çok duygunun aynı andan yaşandığı bir etkinlik oldu.

E-Twinning projemiz etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Geçen defa Bilişim Öğretmenimiz Emel Alpaslan'ın hazırladığı online oyuna ek olarak bu defa Romanyalı ortağımız online oyun hazırladı, bize de öğrencilerle  keyifle oynaması kaldı. Eğlendik, ingilizcemizi geliştirdik, yabancı arkadaşlar edindik, grup çalışması yaptık, atalarımızın deyimiyle "bundan iyisi şam'da kayısı".

Öğrencilerimiz bugün E-Twinning Projesi kapsamında Esep'in sitesinde ocak ayı dergisi hazırladı. Her öğrenci yaptığı etkinlikleri ve duygyularını tanıttı. Polonya , Romanya ve ülkemizden bir çok öğrencinin katkıda bulunduğu ortak bir dergi çalışması oldu. Öğrencilerimiz kilometrelerce uzaklıktaki yabancı arkadaşlarıyla bir takım çalışması içinde bulunmaktan çok keyif aldı.

Mİndful-Mind yani bilinçli farkındalık alanında hazırlanan e-twinning projemizin etkinlikler devam ediyor. Proje Yürütücüsü Emel Alpaslan ve öğrencilerimiz bu hafta projenin logosundan oluşan bir online yapboz oyunu tasarlayıp bunu Polonya ve Romonya'lı yabancı ortaklar ve Türkiye'den bir çok ortakla paylaşıp öğrencilerin oynamasını sağladı. Böylelikle öğrencilerimiz ile yabancı öğrenciler ortak bir paylaşım içine girmiş oldu. Aynı zamanda web 2.0 araçlarını kullanma becerisi edindi.