Ara

Okulumuz öğretmenlerinden Emel ALPASLAN'ın Tübitak projesi kapsamında hazırladığı yarışmada, çocuklarımızın kendi kültürlerini yaşamaları ve unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin yeniden gün yüzüne çıkması için etkinlikler düzenlendi. İşe Bingöl'e özgü yöresel yemeklerden başladık ve bir yemek yarışması düzenledik. Yarışmada 1. ve 2. seçilen yemeklerin sahiplerine ödüller verildi.

May

Ülkemizde konuşulan diller arasında Zazaca 3. sırada yer almaktadır.  UNESCO 21 Şubat Dünya Anadili günü öncesinde yayımladığı "Tehlike Altındaki Diller Atlası"na göre Zazaca kaybolma tehlikesi altındaki bir dildir. Bir dilin ne derece tehlike altında olduğunu gösteren bazı ölçütler vardır. Bunlardan ilk dikkat çeken ölçüt dilin kuşaktan kuşağa aktarılmaması ve gün geçtikçe o dili konuşan kişi sayısının azalmasıdır. Oulumuz öğretmenlerinden Bilişim teknolojileri ve yazılım öğretmeni Emel ALPASLAN ve 6/A sınıfı öğrencilerimizden Zehra GÖKALP genç kuşaklara Zazaca dilinin  aktarılmasını amaçlayarak " Kodla Oynat Değerini Yaşat" adlı projeyi hazırladı. Bu proje ile Tübitak 2204 B Ortaokul araştırma projeleri yarışmasına katılarak Malatya'da gerçekleştirilecek olan bölge sergisine katılmaya hak kazandı. Danışman öğretmenimize ve öğrencimize Bölge sergisinde başarılar dileriz.

May

Çocuklar için kodlama ve yeni bir yazılım dili öğrenmenin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Okulumızda verilen robotik ve kodlama eğitiminin yanı sıra öğrencilerimiz seçtiğimiz kardeş okul ile "Makers of Tomorrow" projesine dahil olarak online robotik kodlama eğitimi aldılar. Temennimiz çocuklarımızın çağın gerekliliği haline gelen yazılım becerisini edinmeleri yönündedir. Projenin okulumuz temsilcisi Bilişim öğretmenimiz Emel Alpaslan'a emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

May

1-7 mayıs tarihlerinde kutlanan bilişim haftasında okulumuz öğrencileri ile eğlenceli etkinlikler düzenledik. Öğrencilerimiz teknoloji bağımlılığı ve güvenli internet kullanımı konuları üzerine eğitici videolar izleyerek sloganlar tasarladı.

May

MÜMKÜN Projesi kapsamında okulumuz öğretmenlerinden Hatice KAPLAY ve Zeynep SÜRMELİ'nin özverili ve fedakarca çalışmalarıyla öğrencilerimizin emek ve çabalarıyla  hazırlanan program sunuldu. Hazırlanan şarkılar, işaret dili ile anlatımlar, Arapça rap, tiyatro, meslek tanıtımları ve şiirler ile salonda İzleyicilere keyifli dakikalar yaşatıldı. Program sonunda ise geliri ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak amacıyla  kermes düzenlendi. Böylesine güzel ve unutulmaz anılar için emeği geçen idarecilerimize, tüm öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ocak ayı pano çalışması konumuz "Dinimizin direği namaz"

Okulumuz öğretmenlerinden Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni Emel ALPASLAN danışmanlığında 5/A Sınıfı öğrencilerinden Azra BOLLUK'un kaptanlığında hazırlanan "AFETTEN KORUNMA SİSTEMİ" adlı projemiz,  TEKNOFEST Havacılık uzay ve teknoloji festivali kapsamında düzenlenen proje yarışmasında bir sonraki aşamaya geçmiş bulunmaktadır. Robotik sistemle çalışan projemizin amacı; özellikle kış aylarında ortaya çıkan zararlı gazlardan kaynaklı gerçekleşen ölümleri azaltmaya yöneliktir. Danışman öğretmenimizi ve öğrencimizi tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.

Ara

Arapça Dil Becerileri Sınavını başarıyla geçen okulumuzun Arapça Öğretmeni Hatice KAPLAY hocamıza plaketini İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sn. Yusuf TOKUŞ takdim ettiler.

Ağu

Kaynakları hızla tükenmekte olan dünyamızı korumak adına neler yapılabileceği, hangi unsurların tehdit ettiğini öğrencilerimizle konuştuk, bunun ardından ilk iş olarak kendi çevremizi temiz tutarak başlamaya karar verdik.  Öğrencilerimizle birlikte okul bahçesini temizlendi  ve ağaçlar sulandı. Diğer öğrencilere de farkındalığı artırmak adına broşür dağıtıldı. Öğrencilerimiz çevre farkındalığı konulu ingilizce videolar hazırladılar ve okul koridorlarına panolar hazırladılar. Emeği geçen ingilizce öğretmenimiz Berin KAYSIM'a ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz öğretmenlerinden Berin KAYSIM tarafından mayıs ayı Erdem projesi kapsamında öğrencilerimizle Yüzenada gezisi düzenlendi. Gezinin yanı sıra doğa yürüyüşü yapıldı. İngilizce etkinlikler yapıldı, eğlenceli diyaloglar ortaya çıktı. Öğrencilerimiz okulun dört duvar arası olmadığını bir kez daha anlamış oldular, öğrenirken güzel anılar biriktirdiler.

Haz

Kuranı Kerimi güzel okuma yarışmasında il genelinde dereceye giren ve okulda 40 hadis ezberleme yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize okulumuz tarafından  ödül verildi.

May

Nisan ayı değerler eğitimi kapsamında okulumuzun değer eğitimi öğrencileri tarafından Ramazan ayının önemi ve fazileti ile ilgili sunum yapıldı. Bazı eğitici videolar izletildi ve pano hazırlandı.

Nis

Bu ay ki değerler eğitimi kapsamında 7 güzel adam sınıflarımıza konu oldu. Cahit Zarifoğlu'nun Hayatı izletildi. Aynı zamanda çocuk kitapları alınarak öğrencilerin okuması sağlandı