T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİNGÖL / MERKEZ - Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu

Haberler

Haberler

Şbt

Öğrencilerimizle Tübitak 2204B projesi kapsamında bu kez halk ozanlarımızı tanıtma programı düzenledik. Öğrencilerimiz arasından Yakup Aşık Davut Sulari oldu ve bağlamasını eline aldı, sınıf ile hep birlikte türküler söylendi. Bir başka arkadaşı ile de aşık atışması yaptılar. Aşık Davut Sulari'nin türküleri dinlenildi ve bundan sonra evde de dinlenileceğine söz verildi. Bu etkinliğin öğrencilerin çok hoşuna gittiği gözlemlendi. Danışman hocamız Emel ALPASLAN'a teşekkür ederiz. 

Şbt

Öğrencilerimizle Tübitak 2204B projesi kapsamında geleneksel hikayeler maniler ve destan anlatım yarışması düzenledik. Proje kahramanımız Nene Hatun jüri oldu ve anlatılanları değerlendirdi. O da öğrencilere kurtuluş savaşından bahsetti. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere balon hediye edildi, ilk üçe giren öğrenciler ise danışman öğretmenimiz Emel ALPASLAN tarafından üniversite gezisine götürüldü. 

Şbt

Tübitak 2204B ortaokullar arası bilim yarışması kapsamında yürüttüğümüz projemiz için bir çok etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinliklerden biri de geleneksel yemek yarışması oldu. projemizin kahramanı Nene Hatun ise jürimiz oldu. Nene Hatunu öğrencilerimizden İkranur Ertaş canlandırdı. Öğrencilere hayatını doğaçlama şeklinde anlattı ve çocuklara tarihimizden bahsetti. Bu projenin amacı; gençler arasında yaygınlaşan dijital bağımlılık sonucu ihmal edilen kültürel değerleri canlandırmaktır. 

Şbt

Bugün öğrencilerimize bilim ve teknoloji alanında ilham vermesi amacıyla STEM Merkezi’ni ziyaret ettik. Öğrenciler merkezin interaktif etkinlikleri ve laboratuvarlarıyla etkileşimde bulunarak STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) konularında daha fazla bilgi edindiler. Ziyaret, öğrencilere gerçek dünya uygulamalarıyla tanışma fırsatı sunarak, bilimsel meraklarını ve öğrenmeye olan ilgilerini artırdı. Bize Ev sahipliği yapan Ahmet Bağbars hocamıza ve geziyi düzenleyen Emel Alpaslan hocamıza teşekkür ederiz.

Ock

Çocuklar bilgisayar ortamında bir avatar oluşturarak ve onu konuşturarak kendilerini tanıttıkları videolar oluşturdu.

Ock

E-twinning projemiz kapsamında öğrenciler projede yer alan 94 öğrenci ve öğretmenleri ile biraraya geldi. İngilizce kendilerini tanıtıp arkadaşları ile sohbet ettiler. 

Ock

Günümüzde yazılımın önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Bir yazılım dili öğrenmek de yabancı bir dil öğrenmek kadar önemli bir hale geldi. Okulumuzda  bu bilinçle öğrencilermizle robotik kodlama çalışmaları yapılmaktadır. Blok tabanlı kodlama programlarından scratch ve mblock üzerinden eğitim verilmektedir. Bu etkinliğimizde Bilişim Öğrencilerimizin öğretmenimizle birlikte kodladıkları oyunda oyunun ana karakteri olan dinazorun yerine geçiyor. Dinazorun Kaktüsün üzerinden zıplaması için öğrencinin zıplaması gerekmekte ve bunu  Ultrasonik sensör ile sağlamaktayız. Sensörün yaydığı dalgaları Zıplayan öğrenciye denk gelince ekrandaki dinazorda zıplamaktadır, böylelikle oyun karakteri ile öğrencimiz eşleşmiş olmaktadır.

Ock

Bilişim teknolojileri öğretmenimiz Emel Alpaslan teknolojiyi sanat ile birleştirerek öğrencilerimizin derse ilgisini çekmeye ve derste öğrencleri merkeze koymak amacıyla "Sende şarkını söyle " adlı etkinliği düzenledi. Dersimizin konusunu doğaçlama şarkı haline getirdik, sınıfımızda gitar çalan öğrencilerimiz de gitarlarını okula getirerek şarkımıza eşlik ettiler. Ortaya renkli görüntüler çıktı. Teorik bir konuyu sıkılmadan işlemiş olduk.

Ock

"İç Huzura Yolculuk" temalı e-twinning Projemiz etkinliklerinden Nefes Egzersizini yaptık. Sakinleştirici bir fon müzik eşliğinde gözümüzü kapatıp derin nefes alıp verdik. Etkinliğimiz 10 dk sürdü. Gözlerimizi açtığımızda hepimiz hem fiziksel hem ruhsal anlamda rahatlamış hissettik. 

Ock

Bilinçli Farkındalık- İç huzura yolculuk temalı projemizde Öğrencilerimizle temiz güzel bir havada sakin doğayı ve kuşların sesini duyabileceğimiz bir yerde yürüyüş gerçekleştirdik. Yürüyüşte günlük hayatın tüm stresini ve sıkıntılarını bir yana bırakıp aldığımız nefesi hissedip şükür duygusunu yaşadık." An" da kalmaya çalıştık.

Ock

Polonya, Romanya ve Türkiyeden Birçok öğretmenin katıldığı Webinarımıza okulumuz öğretmenlerinden Proje yürütücüsü Emel Alpaslan okulumuzu temsilen katıldı. Öğretmen arkadaşlar ile öğrencilerle hangi etkinlikleri nasıl yapacağımıza dair fikir alışverişi yaptık. Eğitim kültürü etkileşimi bakımından çok yararlı bir toplantı oldu. Bizim bakış açımızla onlarınkini karşılaştırma imkanı bulduk. Biz onlardan onlar da bizden fikir alışverişinde bulunduk. Bunu Öğrencilerimize en iyi şekilde aktarma dileğiyle.

Ock

Bilişim Öğretmenimiz Emel Alpaslan ve öğrencilerimiz bu ay E-Twinning projesi kapsamında "Değerlerimiz" konusunu işledi. Hazırlanan tiyatronun senaryosunda Yozlaşan bir nesil ve unutulan kültürel değerlerimize vurgu yapıldı. Öğrencilerimiz açısından eğlenceli ve bol gülmeceli bir tiyatro oldu. Ve tabi ki tiyatro sonunda şapkamızı önümüze koyup düşünme vakti dedik, kendi yanlışlarımızı ve neler yapabileceğimizi konuştuk. Bir çok duygunun aynı andan yaşandığı bir etkinlik oldu.

Ock

E-Twinning projemiz etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Geçen defa Bilişim Öğretmenimiz Emel Alpaslan'ın hazırladığı online oyuna ek olarak bu defa Romanyalı ortağımız online oyun hazırladı, bize de öğrencilerle  keyifle oynaması kaldı. Eğlendik, ingilizcemizi geliştirdik, yabancı arkadaşlar edindik, grup çalışması yaptık, atalarımızın deyimiyle "bundan iyisi şam'da kayısı".

Ock

Öğrencilerimiz bugün E-Twinning Projesi kapsamında Esep'in sitesinde ocak ayı dergisi hazırladı. Her öğrenci yaptığı etkinlikleri ve duygyularını tanıttı. Polonya , Romanya ve ülkemizden bir çok öğrencinin katkıda bulunduğu ortak bir dergi çalışması oldu. Öğrencilerimiz kilometrelerce uzaklıktaki yabancı arkadaşlarıyla bir takım çalışması içinde bulunmaktan çok keyif aldı.

Ock

Mİndful-Mind yani bilinçli farkındalık alanında hazırlanan e-twinning projemizin etkinlikler devam ediyor. Proje Yürütücüsü Emel Alpaslan ve öğrencilerimiz bu hafta projenin logosundan oluşan bir online yapboz oyunu tasarlayıp bunu Polonya ve Romonya'lı yabancı ortaklar ve Türkiye'den bir çok ortakla paylaşıp öğrencilerin oynamasını sağladı. Böylelikle öğrencilerimiz ile yabancı öğrenciler ortak bir paylaşım içine girmiş oldu. Aynı zamanda web 2.0 araçlarını kullanma becerisi edindi.